Skip to main content

Da li treba ugraditi klima inverter?

Posedovanje klima uređaja sa inverterom znači da ćete iskusiti niz sjajnih prednosti. Prvo i najočiglednije je povećana energetska efikasnost, a samim tim i znatno jeftiniji računi za energiju. Grejanje i hlađenje u kući čine 20 do 50 odsto vašeg računa za energiju.

 

Šta treba da znate o inverterskom klima-uređaju u odnosu na konvencionalni klima uređaj

Mogli biste da uštedite do 58 procenata na vašim tekućim troškovima grejanja i hlađenja sa inverterskim klima uređajem u poređenju sa neinverterskim klima uređajem. Kako inverterska tehnologija postaje sve dostupnija domaćem tržištu, proizvođači klima uređaja koriste ovu sjajnu funkciju za uštedu energije.

Ove značajne uštede energije su zahvaljujući različitom načinu rada motora kompresora između inverterskih i neinverterskih jedinica. Kao vaši lokalni stručnjaci za grejanje i hlađenje, proučićemo kako funkcionišu klima uređaji sa inverterom u odnosu na neinverterske i razložiti kako su tipovi invertera energetski efikasniji.

inverter klima

Kako inverterski klima uređaji rade drugačije od konvencionalnih

Glavna razlika između načina rada inverterskih klima uređaja u poređenju sa neinverterima je kompresor. U konvencionalnom klima-uređaju bez invertera, kompresor ima samo dve brzine na kojima može da radi kako bi održao željenu temperaturu u vašem domu – uključeno i isključeno, ili 100% i 0%.

S druge strane, kompresor sa inverterskim pogonom drži motor uključenim neprekidno i prilagođava brzinu da bi varirao temperaturu. To znači da korišćena snaga može da varira između 0 i 100 procenata. Ovo je energetski efikasnije od stalnog uključivanja i isključivanja motora.

Inverter naspram ne-invertera je analogno trkaču maratoncu naspram sprintera. Neinverterski klima uređaj je poput sprintera na kratke udaljenosti, koji troši više energije u kratkim naletima. Inverter je maratonac, koji ide ujednačenim tempom i energetski je efikasniji.

Brzina motora se podešava naizmeničnim polaritetom magneta tako da se menjaju između privlačnih i odbojnih sila. Privlačne i odbojne sile rotiraju motor. Brzinu pri kojoj se polaritet magneta menja kontroliše kompresor koji pokreće inverter, a to kontroliše brzinu rotacije motora.

Dakle, ako ste kupili split sistem od 6kV sa inverterskom tehnologijom, to znači da on neće uvek raditi sa kapacitetom od 6kV. Može da radi sa manjim kapacitetom ili čak može da radi sa kapacitetom većim od 100 procenata u kratkom vremenu.

 

Koje su prednosti inverterskih klima uređaja?

Posedovanje klima uređaja sa inverterom znači da ćete iskusiti niz sjajnih prednosti. Prvo i najočiglednije je povećana energetska efikasnost, a samim tim i znatno jeftiniji računi za energiju.

Grejanje i hlađenje u kući čine 20 do 50 odsto vašeg računa za energiju. Dakle, ako vaš inverter klima uređaj koristi 58 odsto manje energije, onda će vaš račun za struju biti 11,6 do 29 odsto jeftiniji!

Povećana ekološka prihvatljivost je često povezana sa energetskom efikasnošću. Instaliranje klima uređaja sa inverterom je takođe ekološki prihvatljivija opcija!

Promenljiva brzina motora kompresora znači da je klima sa inverterom takođe tiša. Umesto da stalno radi punim kapacitetom, pretvarač naizmenične struje može da radi na nižim kapacitetima koji su tiši. Kontinuiranim uključivanjem i isključivanjem klima uređaj koji nije inverter će biti dosadniji jer se više puta prebacuje sa tihog na bučan.

Inverter klima-uređaj takođe znači da ćete biti udobniji. Umesto fluktuacije temperatura zahvaljujući neinverterskoj jedinici koja se uključuje i isključuje, vaša sobna temperatura će se bolje održavati pomoću motora sa promenljivom brzinom inverterskog klima uređaja. Kada motor uvek radi, vlažnost u vašem domu se takođe bolje kontroliše.

Sećate se kako smo rekli da klima uređaj sa inverterom može kratko vreme da radi sa preko 100 odsto kapaciteta? To znači da možete uživati u bržem grejanju i hlađenju pomoću klima uređaja sa inverterom i brže dostići željenu temperaturu.

Zahvaljujući tome što je motor stalno uključen, to znači da klima-uređaji sa inverterom takođe zahtevaju manje održavanja i verovatno će vam trajati duže! Isključivanje i uključivanje kompresora vrši pritisak na opterećenje i brže troše komponente.

 

Postoje li nedostaci inverterskih klima uređaja?

Između bolje energetske efikasnosti i tišeg rada, teško je pomisliti da će inverter klima uređaji imati bilo kakvih nedostataka. Međutim, postoji nekoliko nedostataka koje ćete želeti da uzmete u obzir pre nego što se odlučite za tip invertera.

Prvo, klima uređaj sa inverterom će vas unapred koštati više. Zbog složenije tehnologije, postoji viša cena povezana sa inverterom naizmenične struje. Iako bi moglo biti skuplje za kupovinu unapred, klima uređaj sa inverterom je više investicioni uređaj za vaš dom kada uštedite velike na tekućim troškovima rada.

To takođe znači da delovi mogu biti skuplji ako su vašoj jedinici potrebne popravke. Povrh toga, neće svi instalateri klima uređaja znati sve detalje inverterske tehnologije. Zato je još važnije da koristite iskusnog i licenciranog tehničara za klimatizaciju sa reputacijom za kvalitetan rad.

 

 Koja je prednost neinverterskih klima uređaja?

U većini slučajeva, prednosti klima uređaja sa inverterom daleko nadmašuju one bez invertera. Jedini razlog zašto biste izabrali ne-inverter u odnosu na invertersku naizmeničnu struju je ako je početni trošak prevelik.

Skoro svi savremeni klima uređaji na današnjem tržištu su ipak inverterski modeli. Sa sve više i više invertorskih AC koji dolaze na tržište, ovaj početni trošak će se vremenom smanjivati.

Možete uživati u udobnosti i isplativosti inverter klima uređaja sa Metropolitan klima uređajem. Bez obzira da li tražite kanalni klima-uređaj ili split sistem, naš tim stručnjaka za invertorsku naizmeničnu struju neće vas ostaviti da čekate uz našu brzu uslugu istog dana.

Takođe možete uživati u svojoj potpuno novoj klima-uređaju bez plaćanja unapred uz naš depozit od 0 dolara, beskamatno plaćanje**. Dakle, kada neočekivano ostanete sa starim i pokvarenim klima uređajem i treba vam nadogradnja, nema potrebe da uronite u ušteđevinu da biste pokrili troškove.

Ako želite da investirate u grejanje i hlađenje vašeg doma, kao i da uštedite na duge staze, kontaktirajte Metropolitan i možemo imati stručnog instalatera klima uređaja na vašim vratima već danas.

KLIMA INVERTER

Stručnjaci za klimatizaciju kojima možete verovati 

Naše obećanje ide dalje ( ili „vas vodi u bolju budućnost“)

 

  • Naši stručnjaci se ponose poštenim i pouzdanim uslugama
  • Iskreno
  • Naša fiksna struktura cena garantuje transparentnost. Uvek će vam biti navedeni kompletni troškovi pre nego što počnete sa radom, a naši stručni tehničari će vas voditi kroz proces.
  • Naši stručnjaci se ponose poštenim i pouzdanim uslugama
  • Posvećeno
  • Nisu svi poslovi stvoreni jednaki, ali su svi poslovi podjednako važni. Bilo da se radi o jednostavnoj popravci ili instalaciji klima uređaja sa kanalima, primenjujemo isti visok nivo posvećenosti i usluge bez obzira na obim posla.
  • Profesionalni stručni tehničari
  • Profesionalni
  • Dom je vaš zamak. Tvoj ponos i radost. Naši dobro govoreći tehničari će pokazati poštovanje prema vama i vašoj imovini i uvek će očistiti za sobom.